صادرات، به عنوان فرآیند انتقال کالا و خدمات از یک کشور به کشور دیگر، نقشی حیاتی در رونق اقتصادی و توسعه تجارت بینالملل ایفا میکند. این امر، فرصتی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فراهم میآورد تا با عرضه محصولات خود در بازارهای جهانی، به دامنهی مشتریان خود بیفزایند، سودآوری خود را افزایش دهند و در رقابت جهانی حضوری فعال داشته باشند. در ادامه این مقاله به معرفی مراحل صادرات خواهیم پرداخت.
به طور کلی میتوانید به صورت زیر صادرات و واردات را تعریف کنید:
واردات: به فرایند وارد کردن کالا و یا خدمات از کشوری به کشور خودمان برای مصرف یا استفاده در تولید، واردات گفته میشود یا به عبارت ساده تر، زمانی که کالایی از خارج کشور به داخل کشورمان میآید، واردات انجام شده است.
صادرات: صادرات به فرایند ارسال کالا یا خدمات از یک کشور به کشور دیگر گفته میشود و یا به عبارت دیگر، صادر کننده، کالایی که در خارج از کشور تولید شده است به خریداری که در خارج از کشور از است میفروشد.
صادرات کالا نیز نیازمند رعایت قوانین و مقرراتی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. مراحل و قوانین صادرات کالا عبارتند از:
مهمترین گام در صادرات، بازاریابی صحیح میباشد. بازاریابی صادرات به معنی شناسایی کامل از بازار های خارجی و نیاز های آنها و همچنین پیدا کردن روش نفوذ به آن میباشد.
انجام هرگونه فعالیت بین المللی اعم از صادرات و واردات، نیازمند داشتن کارت بازرگانی است. بنابراین قبل از انجام هرگونه کاری باید کارت بازرگانی خود را دریافت نمایید.
بعد از آنکه مشتری کالای خود را در خارج از کشور شناسایی کرد، لازم است نسبت به تهیه پیشفاکتور یا پروفرما و ارسال آن به خریدار اقدام کند. بهعلاوه، در این سند اطلاعات گوناگونی از قبیل مشخصات فروشنده و خریدار، زمان تحویل کالا، قیمت واحد و کل، مهلت اعتبار و غیره درج میشود.
پس از ارائه پیش فاکتور، باید بین خود و خریدار قراردادی بر اساس قوانین و مقررات صادرات کالا انعقاد کنید.
اگر خریدار درخواست بررسی کالا را داشته باشد، کالا باید قبل از تحویل توسط شرکت های بازرسی از نظر کمی و کیفی مورد بررسی قرار گیرد. همچنین باید فاکتور فروش را تهیه و برای دریافت تایید به اتاق بازرگانی بفرستید.
پس از دریافت تایید از اتاق بازرگانی، باید مراحل تشریفات گمرکی را پیش ببرید. تعیین ارزش گمرکی کالا، تهیه اسناد و مدارک گمرکی، اظهار کالا به گمرک و ترخیص کالا از گمرک را میتوان از مهمترین فعالیت های گمرکی شمرد.
پس از دریافت وجه با استفاده از اعتبار اسنادی، صرافی های معتبر و یا حواله های ارزی کالا را برای ارسال به خارج از کشور تحویل شرکت حمل و نقل بین المللی که با آن قرارداد بستهاید بدهید.
صنعت کاشی و سرامیک یکی از صنایع ساختمانی است که باعث توسعه ساخت و ساز میشود. استان یزد که نیمی از تولید کاشی و سرامیک داخل را به خود اختصاص داده است، قطب تولید کاشی و سرامیک کشور میباشد. محصولات کاشی و سرامیک ایران به کشور هایی مانند افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، عراق و … صادر میشوند.
در میان این کشور ها، بیشترین صادرات حوزه کاشی و سرامیک مربوط به صادرات کاشی و سرامیک به عراق میباشد. عراق به دلیل بازسازی های جنگ قبلی خود از بزرگترین خریداران کاشی و سرامیک ایران میباشد.
در این مقاله با صادرات و واردات کالا و مراحل آن آشنا شدید. یکی از مهمترین دغدغه های صنعتگران چالش های پیشرو برای یافتن بازار هدف خود و دریافت خدمات صادرات به خارج از کشور است. در این میان بازرگانی مصالح ساختمانی ماناتایل با شناسایی بازار هدف در کشور های خارجی می تواند به شما خدمت رسانی نماید.
گروه تولید و پخش مصالح ساختمانی مانامستر با سالها تجربه همکاری با کارخانه های معتبر و دریافت نمایندگی کاشی و سرامیک، مفتخر است تا به کمک کارشناسان خبره خود شما را در صادرات. برای دریافت مشاوره و خدمات صادرات کاشی به وب سایت مانامستر مراجعه کنید و یا با شماره 09162161404 تماس بگیرید.